Otroligt hemskt!

Arbetar med Geografi På so:n och vi håller på nu mycket med U-länder. U-länder är oftast fattiga. Kan ni tänka er?! Vi lever inte i en rättvis värld, den är orättvis. Den är svår och ingen jämställdhet. Det är så hemskt. Fattigdom,krig,svält,torka,kyla m.m. Idag såg vi en film på lektionen och den visade en liten del om hur det är, men det är verkligen så mycket den talar om, bara det lilla den visade!
Tänk er, det finns människor som lever utan mat. Det bor på en soptipp och det är därifrån de får sin mat. På natten i mörkret när de är där så sker olyckor när sopbilar kommer dit, oftast händer det barn. Alla människor har inte rent vatten, inte ens vatten. Vi som tycker det är äckligt om man inte har duschat på bara någon dag eller efter man är svettig. Vissa har inte ens någon tillgänglighet till detta. Vissa ställen är det krig. De bor med krig, mitt bland krig. De förlorar nära och kära, ser allt som händer och skadar de andra. De Personer som lever På sådant vis har ingen aning om hur vi har det. För det är deras värld de lever. Allt vi har, bara något endaste lite av det vi har skulle betyda så mycket för dom. Mat, de har ingen mat. De svälter.

Vi kan klaga på vad som helst om vi tycker något är jobbigt, vissa är så jävla kräsna med mat. De som inte har det såhär , skulle inte kunna föreställa oss detta liv vi har. De har inga kunskaper, och många är analfabeter. På så sätt bär de i fattiga länder på många olika sjukdomar. Och de har ingen bra sjukvård.
Vi har det så bra medans andra lever i annat som vi inte kan föreställa oss.

Skolan, ja vi alla klagar nog på skolan på ett eller annat vis. De fattiga har inte någon tillgång att få gå i skolan. På så sätt kan de inte lära sig saker och få kunskap som vi har.

Jag vill åka och hälsa på ett fattigt land och testa hur de har det så jag verkligen kan förstå och känna själv hur det är. Jag vill ha med saker att ge dom, att få saker som dem inte har skulle ge dem lycka. Kan ni förstå det?

Hungerns ansikten (Foto: AFP Photo/Jes Aznar)


Kommentarer
Postat av: julia fälling

Sv; Ja det förstår jag :) Det verkar roligt!

2011-04-07 @ 21:33:35
URL: http://jagheterjjulia.blogg.se/
Postat av: Jojjjjoh - No regrets, shit happens

Hehe najs ;D

2011-04-07 @ 21:48:35
URL: http://jojjjjoh.blogg.se/
Postat av: Dessi!

Låter som du har massor att göra! Å det är verkligen hemskt:(

2011-04-07 @ 22:23:32
URL: http://dezirees.blogg.se/
Postat av: felliciiaa.blogg.se - Felicia Johansson

Låter bra :)



Jaa, träning är underbart de!

2011-04-07 @ 22:28:03
URL: http://felliciiaa.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Svar. Jadu :p Lite allt möjligt ;)



Är extra svag för kärleksfilmer ^^

Men gillar också komedi och action och kärlek och ... kärlek :P



Haha :D Vilken är din favoritfilm? :)

2011-04-07 @ 22:51:32
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: carro

jag var i indien och där hade många det fattigt :(

2011-04-07 @ 23:27:37
URL: http://lovelyc.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0